-
NYHETER 2022-11-07 KL. 11:57

Man med pistol greps på järnvägsperrong

Av Rickard Gustafsson

En skånsk man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Polisen grep den pistolbärande mannen på järnvägsstationen i Laholm efter att han dragit uppmärksamhet till sig på grund av narkotikapåverkan.

Man med pistol greps på järnvägsperrong
En man i 30-årsåldern greps i fredags kväll på perrongen vid järnvägsstationen i Laholm. Han är misstänkt för grovt vapenbrott, narkotikabrott (innehav) och ringa narkotikabrott (brukande). Foto: Bildbyrån

I fredags (4 november) hade poliser från Laholm och Örkelljunga en gemensam aktion där de tillsammans kontrollerade trafik och trafikanter. I samband med insatsen var polisen, på fredagskvällen, på plats vid järnvägsstationen i Laholm.

I samband med att ett av tågen söderifrån stannade drog en person till sig polisens uppmärksamhet. En man i 30-årsåldern visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och kontrollerades av patrullen.
– Vid visitationen hittades både narkotika och ett vapen på mannen. Det ska vara någon form av ”pennpistol”, säger Sandra Clarén, utredningschef vid Laholmspolisen, och berättar att en pennpistol är precis som det låter utformad som en penna vilket betraktas som ett olagligt handeldvapen.

Clarén har inga konkreta uppgifter om vilken typ av narkotika som mannen bar på sig, men berättar att innehavet var ansenligt och klart över gränsen för ringa narkotikabrott.
– Utredningen leds av grova brott i Halmstad och jag har inte mer uppgifter än så, säger Sandra Clarén.

Innehav av en pennpistol klassificeras som vapenbrott av normalgraden. Trots det anhölls och sedermera häktades mannen vid Halmstads tingsrätt misstänkt för grovt vapenbrott.
– Det bedöms som grovt för att han samtidigt var påverkad av narkotika, säger Sandra Clarén.

Enligt Laholmspolisen är den häktade mannen hemmahörande i Malmö.