Klik venligst
NYHETER 2023-03-28 KL. 06:02

Mamma stal skor till sitt barn

Av Rickard Gustafsson

En mamma och hennes son ertappades för stöld i en sportbutik i Halmstad. När de avslöjades hade sonen, mot sin vilja, de nya skorna på sig. Kvinnan har i förhör erkänt stölden och berättar att hon som arbetslös inte hade råd att betala för skorna vilka var tänkta som födelsedagspresent.

Mamma stal skor till sitt barn
En kvinna i 40-årsåldern har dömts i Halmstads tingsrätt för att ha stulit skor i en sportbutik i Halmstad. Foto: Adobe Stock/Arkivbild

Det var i början av julruschen i december i fjol som laholmskvinnan var på jakt efter en födelsedagspresent till sin son. Tillsammans med pojken besökte de en sportbutik i Halmstad där de såg ut och provade ett par nya skor.

I butiken rev mamman bort larmet på skorna, gömde sonens begagnade skor, och när de gick ut ur butiken hade pojken de nya skorna på sig.

Butikschefen hade dock öronen med sig och berättade, när han hördes av polisen, att han hört larmanordningen falla i golvet och informerat sin personal att hålla koll.

När mamma och son passerade kassan utan att betala stoppades de av personal och polis tillkallades.

Butikschefen uppger till polisen att duon först nekat till stölden, men erkände när de fick se bilder från övervakningskameran.

I förhör har kvinnan berättat att hon är arbetslös och har ont om pengar men att hon ändå ville ge sin son en födelsedagspresent. Kvinnan berättar att sonen förstod att det handlade om en stöld, men att han protesterat och egentligen inte ville lämna butiken utan att betala.

Kvinnan åtalades vid Halmstads tingsrätt för ringa stöld av skorna värda 599 kronor. Hon straffas med dagsböter på totalt 3 000 kronor.