Klik venligst
NYHETER 2024-02-02 KL. 16:52

Ludvig & Co stänger kontoret i Laholm

Av Johan W Jönsson

Redovisningsbyrån Ludvig & Co har haft ett lokalt kontor i Laholm sedan 1970-talet. I slutet av året bommar de dock igen och hänvisar kunder som vill göra fysiska besök till kontor i närliggande städer.
”Våra kunder kommer även fortsatt att kunna träffa oss på ett rimligt avstånd”, kommenterar företagets pressansvariga Anna Burlage Sjöberg.

Ludvig & Co stänger kontoret i Laholm
Ludvig & Co stänger sitt kontor i Laholm i slutet av 2024. Foto: Johan W Jönsson

Ludvig & Co, som tidigare hette LRF Konsult, är en av Sveriges största redovisningsbyråer. De har funnits i Laholm sedan 1973 men i november i år stänger det lokala kontoret.

Redovisningsbyrån har informerat sina kunder i Laholm, via mejl, att kontoret i staden bommar igen. Men man benämner det som en flytt till kollegor på andra orter.

När LT kontaktar företaget blir vi hänvisade till kommunikationsenheten. Man vill ha en vecka på sig att svara på tidningens frågor kring varför man väljer att stänga i Laholm.

Varför väljer ni att lämna Laholm?

”Ludvig & Co har idag över 100 lokala kontor över hela Sverige för att finnas nära våra kunder.  Att finnas lokalt är viktigt för oss och vi är det enda företaget i vår bransch som har samma starka lokala närvaro”, kommenterar Anna Burlage Sjöberg i ett skriftligt svar via mejl och fortsätter:

”Däremot behöver vi alltid utvärdera på vilka orter som vi ska finnas med kontor. Beslutet att flytta kontoret i Laholm grundar sig i att ge de bästa möjligheter för både kunder och medarbetare. Genom flytten säkerställer vi fortsättningsvis en bra service från kunniga rådgivare till våra kunder, samtidigt som våra kunder i Laholm fortsatt kommer kunna träffa oss på ett rimligt avstånd.”

Anna Burlage Sjöberg är pressansvarig på Ludvig & Co. Foto: Johan W Jönsson/pressbild

Hur påverkar det era kunder?

”Vår verksamhet och service till våra kunder fortsätter som vanligt. Skillnaden är att de från den 1 november 2024 får välja om de vill besöka oss på kontoren i Båstad, Ängelholm eller Halmstad. De kan också välja att träffa oss på ett digitalt möte eller telefonmöte, precis som idag.”, skriver Burlage Sjöberg.

Vad händer med den personal som jobbar på kontoret i Laholm idag?

”Från den 1 november 2024 kommer våra rådgivare i Laholm att arbeta från de närliggande kontoren i Båstad, Ängelholm och Halmstad.”

Vi fick svar på frågorna på utsatt tid via mejl. Då Ludvig & Co gav svaren skriftligt kunde några följdfrågor inte ställas. De skickades samma dag men dröjde några dagar (se svar nedan).

LT ville bland annat veta om det är det svårt att få kompetenta medarbetare till kontor på mindre orter samt om beslutet att flytta har något att göra med att Ludvig & Co tappat kunder i Laholm.

"Som jag skrev utvärderar vi löpande på vilka lokaliseringar som vi ska finnas. I detta fall stänger vi ett mindre kontor och hjälper istället våra kunder från en närliggande ort.", skriver Burlage Sjöberg.

"Beslutet att flytta kontoret i Laholm grundar sig endast i att ge de bästa förutsättningar för både kunder och medarbetare. Vi ser att samlokalisering skapar bättre förutsättningar för samarbete och kompetensöverföring, vilket kommer våra kunder till del. Genom flytten säkerställer vi fortsättningsvis en bra service från kunniga rådgivare till våra kunder, samtidigt som våra kunder i Laholm fortsatt kommer kunna träffa oss på ett rimligt avstånd.", fortsätter hon.

Texten har uppdaterats.