NYHETER 2023-01-13 KL. 08:57

Lokalt hästföretag polisanmäler Facebook

Av Rickard Gustafsson

Ett företag inom hästbranschen har polisanmält Facebook för bedrägeri. Enligt anmälan ska företaget ha dragit pengar från ett kortkonto för annonser som aldrig beställts.

Lokalt hästföretag polisanmäler Facebook
Ett företag i Laholms kommun har blivit av med nästan 30 000 kronor när Facebook drog pengar för annonser som aldrig köpts. Händelsen har polisanmälts. Foto: Solen Feyissa/Unsplash

När Facebook omnämns i samma andetag som polisanmälningar och bedrägerier handlar det närmast uteslutande om bedragare som utnyttjar plattformen för att lura privatpersoner på pengar.

I det här fallet är det dock företaget Facebook som blivit polisanmälda för misstänkt bedrägeri.

Anmälan som mottagits av Laholmspolisen berättar att ett företag i Laholms kommun, verksamma inom hästbranschen, blivit av med pengar från sitt Visa-konto.
– Kortkontot är kopplat till Facebook där företaget tidigare köpt annonser. Men företaget hävdar att de inte köpt några annonser sedan i juli -22, säger Kristian Nilsson vid Laholmspolisen.

Trots det ska Facebook vid två tillfällen, 5 och 6 januari i år, ha dragit olika belopp från hästföretagets kortkonto. Totalt nästan 30 000 kronor.