Av Johan W Jönsson
Lindvalls Chark i Strömsnäsbruk brukar utmärka sig på Chark-SM. I år var inget undantag. Företaget kammade hem hela 13 SM-guld med olika produkter och med sin skinnfria ost- och baconkorv blev man ”bäst i klassen”.
– Det är är ett kvitto på att vi har bra produkter, säger produktionschefen Martin Johansson.
"Att skapa en skinnfri korv med smakfulla krämiga inslag visar på kreativitet och engagemang. Både smaklökar och ögon får här en njutbar upplevelse”, lyder en del av motiveringen.
SM ägde i år rum vid kött- och charkuteridagarna i Malmö. Hos Lindvalls chark tillverkas runt två miljoner korvar i veckan. Företaget har även tidigare fått utmärkelser i olika kategorier.
– Det är fantastiskt roligt att åter bli en klassvinnare. Nästan varenda gång vi har ställt upp har vi blivit klassvinnare med någon produkt och ost- baconkorven är en favorit, säger Johansson.
Även tidigare har den skinnfria ost- och baconkorven vunnit klassen ”Grillkorv, skinnfri”. Faktum är att Lindvalls vunnit just den klassen varje år, förutom ett, sedan den kategorin kom med.
– Med ost- och baconkorven har vi vunnit tre gånger nu. Generellt håller vi en ständigt hög kvalitet på våra produkter. Det är en smakrik korv med tydliga inslag av ost och bacon.
Johansson berättar att den funnits i sortimentet i över 15 år och att det är en storfavorit hos kunderna. ”En värdig svensk mästare som passar både vardag och fest.”, står det i motiveringen.
Vad betyder framgångarna?
– Det är en kvalitetsstämpel. Att vi gör ett bra jobb och bra produkter. Sedan är det bra att kunna använda ut mot kunder. Att visa att vi är bäst i Sverige på det vi gör, säger Johansson.
Tidigare har man bland annat blivit klassvinnare med den vanliga grillkorven, högrevskorven och med El diablo. Bland de 13 guldmedaljerna från i år väljer Johansson att lyfta fram en speciellt.
– Får jag lyfta fram en produkt väljer jag vår nya älgkorv med ost. Den fick en guldmedalj. Vi kallar den Jägarkorv. Den är väldigt god. Det är emmentalerost i, berättar Johansson.
Framgångarna firades med bubbel på kvällens bankett vid Chark-SM som ägde rum på Slagthuset i Malmö. Firandet fortsätter med tårta tillsammans med alla anställda.