NYHETER 2022-05-19 KL. 13:46

Lindriga personskador i Skottorpskrock

Av Rickard Gustafsson

Tre personer fick lindriga skador efter en kollision mellan två fordon på länsväg 585 i Skottorp. Olyckan inträffade när en kvinna i 80-årsåldern körde ut från samhället utan att upptäcka att det kom ett fordon från Vallberga-hållet.

Lindriga personskador i Skottorpskrock
Olyckan på Stensåvägen (länsväg 585) vid Skottorps samhälle kunde fått allvarliga följder. De tre personerna som var inblandade i krocken undkom lyckligtvis med lindriga skador. Foto: Arkivbild

Det var vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen som en trafikolycka inträffade i Skottorp. En kvinna i 80-årsåldern kom i sin personbil på Strandvägen och skulle passera länsvägen för fortsatt färd mot Skottorps slott.

Vid korsningen körde kvinnan ut utan att notera att det kom en hantverksbil med två personer i riktning från Vallberga. Kollisionen var ett faktum.
– Hantverksbilen krockade med personbilen och fortsatte sedan in i ett träd och personbilen hamnade i diket, berättar Daniel Bergman på Laholmspolisen.

Ambulans larmades till platsen, men ingen behövde avföras till sjukhus. Den äldre kvinnan fick en bula i pannan och blåmärken, medan de två männen i 30-årsåldern ådrog sig skrapmärken på kroppen.
– Det gick förhållandevis bra med tanke på omständigheterna. Men jag har sett bilder på bilarna och de blev ganska illa tilltygade, säger Daniel Bergman.

Den äldre kvinnan anses vara den skyldiga till olyckan och hon misstänks för brott mot trafikförordningen då hon inte iakttagit stopplikten.


I den här korsningen skedde olyckan. Foto: Rickard Gustafsson