NYHETER 2023-10-26 KL. 12:05

Laholmspolisen på jakt efter fönsterkrossare

Av Rickard Gustafsson

Ett flertal fastighetsägare i Laholm har vänt sig till polisen efter att de fått fönsterrutor krossade av stenar. Polisen har inte identifierat någon misstänkt, men har ledtrådar som de drar i.

Laholmspolisen på jakt efter fönsterkrossare
Under natten till onsdag gick en eller flera personer runt i Laholm och kastade stora stenar på fönsterrutor. Polisen arbetar med ärendet men har ännu inte tagit fast den eller de skyldiga. Foto: Rickard Gustafsson

En efter en ramlade det in anmälningar om skadegörelse till Laholmspolisen under onsdagen den 25 oktober. Fönsterrutor på minst fyra olika fastigheter i centrala Laholm har utsatts i vad som verkar vara en mindre våg av slumpmässig vandalism.

I samtliga fall har det kastats stenar mot rutorna och alla incidenter har skett under natten till onsdag.

LT har tidigare berättat om att Conditori Cecil vid Stortorget drabbats och strax efter det inkom en anmälan från en fastighetsägare på Östertullsgatan.

– Det är en av hyresgästerna som fått ett fönster krossat. När hon vaknade låg det en sten i vardagsrummet, säger Dan Larsson vid Laholmspolisen.

Nästa skadegörelse rapporterades in bara några hundra meter därifrån, på Ryssgatan. Även det nyetablerade bageriet Brød & Co på LP Hanssons väg har haft påhälsning.

– Där är det ingen ruta som har gått sönder, men man har försökt. Det är ett antal jack i fönsterrutan, men som jag förstår det var den fönsterrutan förstärkt, säger Dan Larsson.

Fyra anmälningar så här långt, men det kan finnas ett mörkertal. Ett tips till fastighetsägare i staden är att undersöka och kontrollera sina hus.

I nuläget har polisen inte tagit fast den eller de skyldiga.

– Vi har fått in lite uppgifter att jobba med. Det finns iakttagelser som gjorts, säger Dan Larsson.

Polisen är intresserade av att ta del av fler tips och iakttagelser från allmänheten.