Klik venligst
NYHETER 2023-03-07 KL. 15:03

Laholms Tidning kan bli Årets Lokala Nyhetstidning

Av Redaktionen

Efter att det förra fredagen blev officiellt att LT:s reporter Johan W Jönsson är en av tre nominerade som Årets Journalist bland landets gratistidningar kom idag beskedet att även Laholms Tidning är nominerad som Årets Lokala Nyhetstidning.

Laholms Tidning kan bli Årets Lokala Nyhetstidning
Delar av redaktionen, saknas på bilden gör Rickard Gustafsson, Peter Jakobsson, Stefan Suokas och Jeanic Persson.

Av landets 290 kommuner är det drygt 230 som har en lokal gratistidning som bevakar livet på hemmaplan. Inför årets branschdag den 31 mars i Stockholm är det nu klart att LT kammat hem inte mindre än två nomineringar.

När de sista nomineringarna släpptes på tisdagsförmiddagen var det nog många redaktioner runtom i landet som nervöst väntade på om just de skulle bli en av de tre som juryn vaskat fram och förmodligen kom det en del glädjevrål såväl i Ale som i Varberg när det visade sig att det i år står mellan Alekuriren, Varbergs Tidning och Laholms Tidning.

Nomineringen lyder:

"Ett exempel på att göra annorlunda är bra. Tidningen innehåller allt en lokal tidning behöver såsom lokala nyheter, information och sport. Det märks att man vill satsa på sin tidning och att det ”nya” mottagits väl på den lokala orten och dess läsare."

Laholms Tidnings chefredaktör Joakim S Ormsmarck är glad över nomineringen som han ser som ett kvitto på att tidningen är på rätt väg.
– Vi vet att vår tidning är uppskattad av laholmarna men såklart betyder det mycket när en nationell jury väljer att lyfta fram Laholms Tidning i sådana här sammanhang, det stärker oss och är inspirerande. Nu håller vi tummarna att det tar oss hela vägen till vinst även om en nominering i sig såklart är en vinst även det.