NYHETER 2023-11-01 KL. 13:19

Laholmare vann miljonvinst på Lotto

Av Johan W Jönsson

När ”Lotto andra chansen” skulle avgöras kammade en laholmare hem en av de 20 vinsterna på en miljon kronor. Först misstänkte han att något var fel.
– Jag trodde jag hade fått ett virus på telefonen innan jag förstod att det var sant, säger vinnaren.

Laholmare vann miljonvinst på Lotto
Åsa Bengtsson och Johan Pedersen på Maxi i Mellbystrand gläds med miljonvinnaren från Laholm som lämnade in sin lottorad hos dem. Foto: Henrik Andréasson

När han såg att att han missat ett samtal på Svenska Spel Tur rättade han sina lottorader. Innan han förstod att vinsten i extradragningen var sann trodde han att han fått virus i telefonen.

– Jag trodde att någon skojade med mig. Men det blev en riktigt bra dag! Det känns skönt att ha fått vinsten bekräftad, sade mannen när Svenska Spel Tur ringde för att gratulera.

Den pensionerade mannen, som önskar att vara anonym, har spelat i omgångar sedan starten av nummerspelet år 1980. Raden som nu gjorde honom till miljonär har varit stående i över tio år.

– Jag brukar vara en sådan som drömmer om en Ferrari på fredagar och släpper drömmen på måndagar, en sådan här vinst händer ju bara andra, säger han.

– Nu är jag pensionär så detta gör att framtida vardagen blir lättare, men det kommer inte att bli någon ny bil, skrattar vinnaren vidare.

Den pensionerade mannen var årets första miljonvinnare på Lotto från Laholm och han tog hem den femte högvinsten till Halland.

Andrachansen avgörs två gånger om året. Varje spelad lottorad på Lotto 1 & 2 med Joker, under perioden skapar en andra chans att bli miljonär, oavsett om man vunnit tidigare eller ej.

Raden som gav miljonvinsten var inlämnad hos Maxi Ica Stormarknad i Mellbystrand. Henrik Andréasson, som driver butiken med sin bror Fredrik, gläds med vinnaren:

– Riktigt roligt med vinsten! Vi på Maxi är verkligen stolta att vara ombud för en så stor vinst, säger Henrik Andréasson.