NYHETER 2023-01-04 KL. 12:29

Laholmare misstänks ha våldtagit kvinna

Av Rickard Gustafsson

En laholmare i 25-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Händelsen ska enligt åklagaren ha inträffat på juldagen i Laholm.

Laholmare misstänks ha våldtagit kvinna
Halmstads tingsrätt har beslutat att på sannolika skäl häkta en laholmare i 25-årsåldern misstänkt för våldtäkt. Foto: Arkivbild

En kvinna har polisanmält att hon på juldagen ska ha blivit utsatt för våldtäkt i en bostad i Laholm. Kvinnan anmälde själv övergreppet till Polisen och pekade ut en man i 25-årsåldern, bosatt i Laholm, som den som ska förgripit sig på henne.

Polisen tog på nyårsaftons morgon in mannen till förhör och efter förhöret beslutade åklagaren i fallet att mannen skulle anhållas misstänkt för våldtäkt.

Den 2 januari hölls häktningsförhandling i Halmstads tingsrätt som beslutade att häkta mannen för våldtäkt på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Polis och åklagare är förtegna om vad som ska hänt, men den misstänkta våldtäkten ska enligt häktningsprotokollet ha ägt rum i mannens bostad.
Kammaråklagare Olof Åberg uppger dock till Hallandsposten att mannen och kvinnan sedan tidigare känner varandra.

Åklagare och polis har nu två veckor på sig att väcka åtal mot mannen och ska under den perioden säkra bevis och hålla ytterligare förhör med inblandade personer.
– Man brukar inte hinna med en våldtäktsutredning på så lite tid, säger Olof Åberg till HP och öppnar för att han kan komma att yrka på att förlängning av häktningstiden.

Enligt tingsrättens beslut kommer laholmarens tid i häktet att omgärdas av strikta restriktioner. Det innebär att mannen inte kommer få ha någon kontakt med omvärlden, förutom hans advokat, för att inte polisutredningen ska påverkas.