Klik venligst
NYHETER 2022-06-21 KL. 15:00

Lagakalaset – en fest för hela familjen

Av Johan W Jönsson

Det har inte varit någon stadsfest i Laholm sedan 2016. Det blir det inte i år heller men det blir ett annat event. Attraktiva Laholm och Laholms kommun arrangerar Lagakalaset den 2 juli för första gången. Tanken är att det ska bli en dag för hela familjen.

Lagakalaset – en fest för hela familjen
Caroline Bengtsson är handelsutvecklare på Laholms kommun. Attraktiva Laholm och kommunen arrangerar Lagakalaset. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

– Det är en form av mat- och musikfestival som är inriktad mot hela familjen, säger handelsutvecklaren Caroline Bengtsson på näringslivsenheten i Laholms kommun.

Under dagen kommer stortorget att förvandlas till en marknadsplats med knallar och olika aktiviteter för barn som hoppborgar och ansiktsmålning.

På kvällen byter Hästtorget skepnad till ett mattorg. De lokala krögarna kommer ha olika materbjudanden. Det kommer även att finnas ett par externa matvagnar.

– Man kan lyfta ut maten och äta på ett gemensamt mattorg och det kommer även att vara musikunderhållning av lokala artister, säger Bengtsson.

Det kommer inte att vara någon ölservering på mattorget. Vill man dricka alkoholhaltiga drycker får man göra det på respektive krögares område.

– Vi hoppas att det ska bli en familjefest där alla känner sig välkomna. Som att man lyfter ut vardagsrummet ute i det offentliga rummet, säger Caroline och fortsätter:

– Meningen är att det ska vara fokus på maten och musiken. Det ska vara en trevlig tillställning där man ska kunna sitta ner och umgås och prata samtidigt som man njuter av underhållningen.

På Stortorget är det aktiviteter mellan klockan 12 och 16. På Hästtorget är det öppet på mattorget fram till klockan 21.

– Förhoppningen är ju att besökarna ska stanna kvar och gå in till de lokala krögarna som kommer att ha öppet längre, avslutar Caroline Bengtsson.

Samma dag äger även Knäredsdagen rum. Det är första gången sedan 2019 som dagen arrangeras. Det är som en hemvändardag med olika aktiviteter i byn.

Det är diverse kaffeserveringar, hantverksmässa, fordonsutställning, dragspelsmusik och annan underhållning, boule, ponnyridning, ansiktsmålning och mycket mer.


På Hästtorget blir det mat och musik under kvällen. På Stortorget blir det marknad och barnaktiviteter under dagen. Foto: Johan W Jönsson/arkiv