Klik venligst
NYHETER 2022-05-17 KL. 11:21

Kvinna utsattes för ”bästa-kompis”-bedrägeri

Av Rickard Gustafsson

En kvinna i Laholms kommun fick ett meddelande på Snapchat från sin bästa kompis som sade sig behöva pengar då hennes internetbank låg nere. Kvinnan swishade det önskade beloppet, 5 500 kronor, men pengarna hamnade i stället hos en bedragare i Södertälje.

Kvinna utsattes för ”bästa-kompis”-bedrägeri
5 500 kronor swishade laholmskvinnan till en bedragare som utgett sig för att vara hennes bästa kompis. Foto: Arkivbilder

Det var runt lunchtid på måndagen den 16 maj som en laholmskvinna i 25-årsåldern blev kontaktad av sin bästa kompis på Snapchat. Kompisen skrev att hon köpt en grej på Blocket men att hon inte kunde betala då hennes internetbank för tillfället låg nere.

Kompisen frågade om hon inte kunde betala så länge och självklart ställde kvinnan upp. 5 500 kronor betalades via betalningstjänsten Swish.
– Strax därefter fick hon ett nytt meddelande där kompisen skrev att hon behövde mer pengar och det gjorde henne misstänksam.
Kvinnan tog därför kontakt med henne via andra sociala medier och då visade det sig att kompisens Snapchat-konto blivit hackat, säger Kristian Nilsson på Laholmspolisen.

Kontot som kvinnan swishat pengar till tillhör, enligt Laholmspolisen, en person som är bosatt i Södertälje.
– Det finns ju en person som är knuten till det här swishnumret så det finns lite att jobba med, säger Kristian Nilsson.