NYHETER 2023-11-27 KL. 16:08

Kvinna till sjukhus efter korsningskrock

Av Rickard Gustafsson

En kvinna i 55-årsåldern fick föras till sjukhus efter en kollision mellan två bilar i en korsning vid riksväg 15 utanför Veinge. En man i 90-årsåldern är misstänkt för att ha orsakat krocken efter att missat väjningsplikten.

Kvinna till sjukhus efter korsningskrock
Räddningstjänsten larmades vid 13-tiden på söndagen till en olycka mellan två bilar på riksväg 15 utanför Laholm. Foto: Adobe Stock

Olyckan inträffade vid lunchtid söndagen den 26 november i korsningen riksväg 15 och länsväg 549, nära företaget Veinge Betong.

En äldre man i 90-årsåldern som körde på länsvägen tog inte notis om väjningsplikten och en kvinna i 55-årsåldern, i riktning mot Markaryd, körde rätt in i bilen.

– Om jag inte minns fel är det en 80-sträcka där så det gick rätt fort. Kvinnan klagade över smärtor i nacke och axlar och fick föras med ambulans till sjukhus för vidare vård, säger Dan Larsson på polisen i Laholm och berättar att den äldre mannen verkar ha klarat sig fysiskt helt oskadd.

Polisen har upprättat en anmälan om brott mot trafikförordningen och misstänker att den äldre mannen är skyldig till olyckan.

– Det kan mycket väl bli omrubricerat till vårdslöshet i trafik, men vi får se vad utredningen ger, säger Dan Larsson.

Kvinnans bil fick de allvarligaste materiella skadorna och behövde bärgas från olycksplatsen.