NYHETER 2022-08-02 KL. 15:08

Kvinna sexuellt ofredad vid badsjö

Av Rickard Gustafsson

En kvinna i 40-årsåldern har polisanmält att hon blivit sexuellt ofredad på badplatsen vid Glänninge sjö i Laholm. Laholmspolisen har inlett en brottsutredning men har få ledtrådar att arbeta med då signalementet är väldigt vagt.

Kvinna sexuellt ofredad vid badsjö
Laholmspolisen har mottagit en anmälan om sexuellt ofredande från en kvinna i 40-årsåldern. Kvinnan befann sig på badplatsen vid Glänninge sjö när hon utsattes för närgångna frågor och sexuella inviter av en ung man. Foto: Rickard Gustafsson

Den polisanmälda händelsen som rubriceras som sexuellt ofredande inträffade på fredagsmorgonen den 29 juli vid 07.40-tiden på badplatsen vid Glänninge sjö.

Flera personer ska ha besökt badet den aktuella morgonen men lämnat badplatsen strax innan det misstänkta sexuella ofredandet begicks.

Målsägaren, en kvinna i 40-årsåldern, befann sig helt plötsligt ensam vid badet när en ung man i 15-18-årsåldern tog kontakt med kvinnan.
– Han började ställa frågor om hon varit med en ung kille och om hon ville det, säger Sandra Clarén, förundersökningsledare vid Laholmspolisen.

Kvinnan som upplevde situationen som mycket obehaglig avvisade de sexuella inviterna och packade ihop sina saker och lämnade badplatsen omgående.
– Kvinnan tolkade det som att gärningsmannen väntade med att ta kontakt tills de andra badgästerna gått, säger Sandra Clarén

Laholmspolisen tar händelsen på stort allvar även om kvinnan inte ska ha blivit fysiskt antastad.
– Man vet aldrig vad den här typen av händelser kan leda till. När det gäller sexualförbrytare börjar det ofta smått och sen utvecklas det till grövre och grövre händelser, säger Sandra Clarén.

Clarén berättar att polisen i nuläget har väldigt vaga uppgifter att arbeta med och önskar att komma i kontakt med vittnen som bevistat badplatsen den aktuella morgonen.
– Det kan vara fler som blivit utsatta och personer som varit vid badet får väldigt gärna höra av sig till polisen.