Klik venligst
NYHETER 2022-09-16 KL. 13:46

Kvinna i 70-årsåldern lurad på 30 000

Av Rickard Gustafsson

En laholmare i 70-årsåldern fick ett samtal från sin bank och försäkringsbolag som hävdade att någon tagit lån i målsägarens namn. För att kunna spåra gärningsmannen förklarade bedragarna att kvinnan behövde swisha 30 000 kronor, vilket hon också gjorde.

Kvinna i 70-årsåldern lurad på 30 000
En kvinna i 70-årsåldern vilseleddes att göra en swishöverföring på 30 000 kronor efter att hon blivit uppringd av bedragare. Foto: Arkivbild

På tisdagskvällen den 13 september blev en kvinna i 70-årsåldern uppringd av en person som utgav sig för att arbeta på kvinnans bank.

Bedragaren berättade att någon tagit lån i hennes namn och att banken samarbetade med kvinnans försäkringsbolag för att hitta den skyldige.
– Efter en stund kopplas samtalet över till försäkringsbolaget så det är två olika personer som samarbetat för att lura henne, säger Kristian Nilsson vid Laholmspolisen.

Bedragaren som sade sig jobba på försäkringsbolaget vilseledde kvinnan att hon skulle göra en swishbetalning och på det sättet skulle man kunna spåra personen som tagit lånet i kvinnans namn.
– Det har swishats ett belopp på 30 000 kronor, men ganska snabbt efter att samtalet var över insåg hon att hon blivit blåst, säger Kristian Nilsson och berättar att brottet är prioriterat och kommer att utredas av polisens bedrägerisektion i Halmstad.

Enligt Laholmspolisen har flera äldre personer i Laholms kommun senaste veckan blivit utsatta för liknande typ av bluffar och bedrägerier. Två ytterligare laholmare har gjort anmälan men i de fallen har brotten inte fullbordats.