Klik venligst
NYHETER 2023-05-12 KL. 13:31

Koppartjuven kan vara gripen

Av Johan W Jönsson

Under den senaste tiden har det varit en rad olika kopparstölder runt om i kommunen. Inte minst har Höks pastorat varit drabbat. Nu har polisen gripit en person som kan ligga bakom stölderna, eller åtminstone en del av dem.
– Vi hoppas verkligen det, säger Dan Larsson på Laholmspolisen.

Koppartjuven kan vara gripen
Polisen har gripit en man på moped med koppargods i cykekelkärra koppad där bak. Nu hoppas man att kopparstölder ska klaras upp. Foto: Bildbyrån/arkiv

Flera olika kyrkor runt om i kommunen har varit drabbade av kopparstölder. Under natten mot fredagen (12/5) var det dags igen. Men denna gången blev tjuven ertappad.

Polisen larmades till Våxtorps kyrka vid tre på natten med anledning av en pågående kopparstöld. När polisen kom till platsen hade dock tjuven redan hunnit lämna.

– Man hade signalement att gå på och åkte runt till lite olika kyrkor i trakten då vi haft problem med kopparstölder under ett tag, säger Larsson.

Vid kyrkorna hittades ingen misstänkt. Men ett par timmar senare, vid fem-tiden på morgonen, kunde koppartjuven ändå gripas av polisen.

– Man påträffar en person som stämmer in på signalementet inne i Laholm. Han befinner sig på en moped och i cykelkärran han kopplat bakom fanns koppargods, säger Larsson.

Vid Våxtorps kyrka stals kopparrör. Tidigare har åskledare, stuprör och en kopparkitel, bland annat, rapporterats stulet från både kyrkor och privatpersoner.

– Han grips på platsen så att man ska kunna höra honom. Jag vet inte om han blivit anhållen än eller om han är fortsatt anhållen, säger Larsson.

Då kan ni ha löst lite kopparstölder nu?


– Vi hoppas verkligen det. Det var inte bara grejer från Våxtorps kyrka i den här cykelkärran. Så vi får se vad det leder till, avslutar Dan Larsson.

Den misstänkta mannen är född 1984 och hemmahörande i Laholms kommun.