NYHETER 2024-01-25 KL. 10:55

Kontanter och smycken byte vid bostadsinbrott

Av Rickard Gustafsson

Ett bostadsinbrott har ägt rum på Altonaområdet i Laholm. Enligt Laholmspolisen har tjuven eller tjuvarna brutit sig in via en altandörr, men det finns ingen misstänkt i nuläget.

Kontanter och smycken byte vid bostadsinbrott
Under onsdagskvällen den 24 januari spärrade polisen av en bostad i Laholm som utsatts för inbrott. Foto: Arkivbild

Under onsdagen den 24 januari utsattes en bostad på Konvaljevägen för inbrott. Ägaren åkte till jobbet vid lunchtid, 12.30, och kom hem vid 21.15-tiden och upptäckte då att någon varit inne i bostaden och rotat runt.

Enligt Laholmspolisen har tjuven eller tjuvarna tagit sig in genom att bryta upp en altandörr på bottenplan och kommit över 600-700 kronor som låg i en plånbok.

Ägaren larmade polisen omgående.

– Plånboken var kvar, men pengarna var borta. Dessutom upptäckte ägaren att de rotat i ett smyckesskrin, men har inte undersökt det närmare för att inte förstöra eventuella spår, säger Dan Larsson och berättar vidare att det sannolikt försvunnit smycken men att det inte är hundraprocentigt bekräftat.

Polisen genomför under torsdagsförmiddagen en brottsplatsteknisk undersökning på adressen, men har i nuläget inga spår efter gärningspersonen eller gärningspersonerna.

Har du information som kan hjälpa polisen att lösa brottet, ring 114 14.