Klik venligst
NYHETER 2023-07-03 KL. 14:27

Konfronterade crosstjuvar och hotades

Av Johan W Jönsson

En kille i 15-årsåldern såg när hans crossmotorcykel stals mitt i natten. Han tog själv upp jakten och när han konfronterade tjuvarna blev han hotad. En man har gripits efter det inträffade. Men crossen är fortfarande borta.

Konfronterade crosstjuvar och hotades
En motocrosscykel stals ur en ladugårdsbyggnad i Knäred. Den unga ägaren såg brottet och tog upp jakten på tjuvarna. Foto: Bildbyrån/arkiv

Natten mellan fredag (30/6) och påföljande lördag vid klockan halv tre vaknade tonåringen av ljud utanför bostaden. När han tittade ut såg han hur tjuvarna stal hans cross.

– Han gav sig efter gärningspersonerna, konfronterade dem och ringde polisen. Han blev hotad innan personerna försvann från platsen, säger Christer Andersson på polisen.

Polisen fick signalement på bilen och hittade densamma. När de stoppade bilen fanns det en person i den tillsammans med olika verktyg som kan användas vid inbrott.

Mannen greps och är misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han är även misstänkt för hot. Anledningen till att brottet rubriceras som grovt beror på målsägarens låga ålder.

– En person grips och blir sedermera anhållen. Motocrosscykeln är fortfarande försvunnen. Men den kan ju inte kommit så långt och bör finnas här någonstans, säger Andersson.

Det hela skedde på en adress i Knäred. Den misstänkta mannen som anhållits är i 20-årsåldern och hemmahörande i Halland.