NYHETER 2022-06-10 KL. 17:41

Kommunen gör strategiska markköp

Av Johan W Jönsson

Laholms kommun har köpt två tomter i strategiskt läge. Sammanlagt betalar kommunen 4,2 miljoner kronor för två markplättar i Skottorp och Våxtorp.

Kommunen gör strategiska markköp
Erling Cronqvist säger att det inte är klart vad kommunen ska göra med marken men att han för egen del skulle kunna tänka sig att det kan bli bostäder. Foto: arkivbild

Dels handlar det om ett grönområde snett bakom Skummeslövs kyrka. Fastigheten heter Skummeslöv 30:22. Marken köps av fastighetsägaren Hemtrevligt snickeri för 2,3 miljoner.

– Det är inget som är sagt vad som ska hända med marken. Det är ett strategiskt köp utifrån att det är centralt läge, säger kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C).

I Våxtorp är det åkerplätten mellan Våxtorp och Björbäck längs Båstadsvägen som förvärvats för 1,9 miljoner kronor. Fastigheten heter Våxtorp 9:31 och är 10 000 kvadratmeter stor.

– Det är precis samma sak – strategiskt köp i centralt läge. När vi får möjlighet att köpa sådan mark säger vi inte nej. För egen del skulle jag kunna tänka mig att det kan bli bostäder där, säger Erling.