Klik venligst
NYHETER 2022-08-08 KL. 13:23

Kommunala elcyklar stals – värda över 50 000

Av Rickard Gustafsson

Laholms kommun blev under helgen av med tre elcyklar när en okänd gärningsman bröt sig in i garaget vid Stadshuset i Laholm. Värdet på de stulna cyklarna uppgår till över 50 000 kronor.

Kommunala elcyklar stals – värda över 50 000
Genom att klippa upp det trippla stängslet kunde tjuven eller tjuvarna ta sig in i garaget som ligger en halvtrappa ner bredvid Stadshuset. Väl inne stals tre elcyklar med batteri till ett värde av över 50 000 kronor. Foto: Rickard Gustafsson

Exakt när cyklarna stals är oklart, men klart är att de tre elcyklarna var försvunna på måndagsmorgonen den 8 augusti. Inbrottet har dock med stor sannolikhet skett under helgen.

Cyklarna var låsta och stod också inlåsta i kommunens källargarage på Humlegången vid Stadshuset.
– Någon har klippt upp nätet och tagit sig in i garaget. När man väl är inne är det inte svårt att ta sig ut genom porten. Men det är rätt anmärkningsvärt att tjuven eller tjuvarna lämnade kvar två elcyklar, säger Bengt Tuvesson ansvarig för kommunens fordonsflotta.

Två av cyklarna av märket Crescent var nästintill nyinhandlade och betingar ett värde på 22 500 kronor/styck. Den tredje elcykeln, OffCourse, var av äldre modell och värderas till 6 000 kronor och totalt stals alltså cyklar för 51 000 kronor. Tjuvarna kom även över batterier till samtliga cyklar.

Garaget utnyttjas dagligen av anställda i Stadshuset och saknar kameraövervakning.
– Vi får ta en diskussion med Kommunfastigheter som förvaltar fastigheten om vad vi kan göra för att undvika att det händer igen. Vi har tidigare förvarat de här cyklarna i gamla polishuset och där stod de säkrare. Men på grund av renovering har vi varit tvungna att flytta dem, säger Bengt Tuvesson.

Stölden har polisanmälts.
– Jag har inget större hopp om att vi ska få tillbaka dem, säger Bengt Tuvesson och berättar att de stulna elcyklarna var försedda med Laholms kommuns logotyp.


Kommunanställda nyttjar varje dag bilar och cyklar som står parkerade i garaget vid Humlegången. Garaget är låst och det krävs kod för att ta sig in. Foto: Rickard Gustafsson