Klik venligst
NYHETER 2024-01-30 KL. 11:57

Kokainpåverkad på jobbet – togs av polis

Av Rickard Gustafsson

Med ett nyligen avtjänat fängelsestraff för narkotikabrott i bagaget hade mannen skaffat sig ett jobb på en restaurang. Några månader senare kontrollerades mannen på jobbet av polis och då avslöjades han vara knarkpåverkad.

Kokainpåverkad på jobbet – togs av polis
En sydhallänning i 30-årsåldern har dömts för ringa narkotikabrott i Halmstads tingsrätt. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

2022 dömdes mannen, som är i 30-årsåldern, för kokaininnehav till 14 månaders fängelse. I augusti blev han villkorligt frigiven och skaffade sig ett arbete på en restaurang i Halmstad.

Anställningen varade dock bara en kort tid. I november kom polisen in hans arbetsplats och ville kontrollera mannen eftersom de misstänkte att han var narkotikapåverkad.

Det visade sig stämma då analysen av mannens urin innehöll kokain och samma substans återfanns också på ett par handskar som mannen förvarade i sin väska.

I rättegången vid Halmstads tingsrätt berättade mannen att han efter händelsen förlorat jobbet men att han inte vet hur han fått i sig kokainet.

Han misstänker att någon kan ha lagt knarket i hans dricka eller att han fått i sig i det genom att han lånat och använt sin väns handskar när han stoppat in prillor med snus.

Halmstad tingsrätts ledamöter klassificerar förklaringen som en efterhandskonstruktion och dömer mannen för ringa narkotikabrott och 1 500 kronor i dagsböter.

Han blir även skyldig staten 1 300 kronor för provtagning och analys och ska betala 1 000 kronor i avgift till Brottsofferfonden.