NYHETER 2022-07-22 KL. 10:59

Klotter på Ryssgatan

Av Johan W Jönsson

Klottrandet i centrala Laholm tycks inte få ett slut. Nu har två olika fastighetsägare på Ryssgatan i Laholm anmält att det klottrats på deras hus.

Klotter på Ryssgatan
Polisen är intresserade av att få veta om någon gjort iaktagelser i samband med att klottrandet skett. Arkivbild

Det har varit mycket klottrande i Laholm under sommaren. Främst i de centrala delarna. Med jämna mellanrum har det kommit in nya polisanmälningar.

– Jag misstänker att det klottrats på fler fastigheter än de två som är anmälda, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Det är Laholmshem och en privat fastighetsägare som polisanmält det klotter på Ryssgatan som kommit in hittills.

– Det är klottrat med svart skrivstil som är svår att tyda. Det har klottrats på glaspartier och ytterdörren, säger Andersson.

Klottret på den ena adressen har skett någon gång mellan den 16 och 20 juli. Det andra har skett någon gång natten till torsdagen den 21 juli.

– Det har varit mycket klotter nu. Vi har tidigare varit ganska förskonade från det. Normalt sett sker den här typen av klotter vid järnvägar och broar, säger Andersson.

– Vi ska kika på det här lite mer noggrant. Vi är väldigt intresserade om det är någon som gjort några iakttagelser i samband med att det här klottrandet skett, fortsätter han.