NYHETER 2023-09-20 KL. 12:31

”Kassaskrinen låg utslängda på golvet”

Av Rickard Gustafsson

Blott en vecka efter inbrottet i Kornhult IK:s klubbstuga har ytterligare en lokal förening haft påhälsning av inbrottstjuvar. Den här gången är det samarbetsklubben Hishults AIS som drabbats.
– Man märker att de varit ute efter pengar. Kassaskrinen låg utslängda på golvet, säger klubbordföranden Elin Gustafsson.

”Kassaskrinen låg utslängda på golvet”
Andra klubbhusinbrottet på en vecka hos fotbollsklubbar i Laholms kommun. Den här gången var det Hishults AIS som drabbades. Flera dörrar förstördes när tjuvarna bröt sig in. Foto: Privat/Arkiv

Inbrotten hos lokala fotbollsklubbar duggar dessvärre tätt i dessa dagar och har nu det andra skett inom loppet av en vecka.

Som LT tidigare rapporterat om hade Kornhults IK inbrott natten till den 12 september.

Tjuvarna kom blott över en mindre mängd godis, men de stora kostnaderna kan härledas till den åverkan som gärningspersonerna åstadkom.

– Vi har säkert skador för närmare 100 000 kronor. Ett par, tre säkerhetsdörrar, några dörrar till plus innerdörrar är sönder, berättade KIK:s Fredrik Håkansson för tidningen då.

En vecka senare, natten till den 19 september, slog tjuvar till mot Hishult AIS klubbhus. Även vid det här inbrottet kommer kostnaderna att springa i väg för förstörd egendom.

– De har brutit på tre ytterdörrar och förstört en fönsterruta i en av dörrarna. Vi vet inte just nu vad kostnaderna blir, men jag hoppas att vi kan laga en del av det själva, suckar ordföranden Elin Gustafsson.

En fönsterruta krossades när tjuvarna till varje pris skulle in i Hishult AIS klubbhus. Foto: Privat

Det enda glädjande i sammanhanget är att inget stals, trots att varenda låda och skåp har genomsökts i hela klubbhuset.

– Man märker att de varit ute efter pengar. Vi har kassaskrin och väskor som vi använder vid vår sommarloppis och de har sökt igenom allihop. Alla kassaskrinen låg utslängda på golvet, men vi förvarar naturligtvis inga pengar i klubbhuset, berättar Elin Gustafsson.

Gustafsson berättar att föreningen egentligen inte förvarar något av värde i klubbhuset, speciellt inte i år då aktiviteterna legat nere eftersom HAIS gjort ett stort arbete med att lägga om sin gräsplan.

– Vi har lagt mycket pengar på att renovera planen och för en ideell arbetande förening är det givetvis surt och väldigt tråkigt att behöva lägga pengar på det här, säger Elin Gustafsson.

Värt att notera är att även fotbollsklubben Strömsnäsbruks IF, på andra sidan kommungränsen, haft inbrott i sin klubbstuga senaste veckan.

– Det var samma natt som vi hade inbrott i Kornhult. Rent spontant känns det som att det är samma personer, säger Fredrik Håkansson.

Enligt Laholmspolisen finns det inga konkreta ledtrådar att arbeta med.

LÄS MER: Dyra skador vid inbrott i klubbstuga