NYHETER 2022-11-24 KL. 11:22

Julhandeln högsäsong för bilinbrott

Av Rickard Gustafsson

Ännu en gång har det skett ett bilinbrott på parkeringen vid Mellby Center. I takt med att julhandeln drar i gång vill polisen varna för att det även är tjuvarnas högtid.

Julhandeln högsäsong för bilinbrott
Töm bilen själv eller så gör tjuven det. Parkeringen vid Mellby Center är den mest utsatta i Laholms kommun och polisen uppmanar människor att inte lämna saker synligt i bilen. Foto: Arkivbild

Vid 16-tiden på onsdagen parkerade en kvinna från Mellbystrand utanför Mellby Center. Efter en halvtimmes shopping kom hon ut och möttes av en krossad bilruta.
– En ryggsäck låg synlig i bilen och i den låg en mobiltelefon, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen och berättar att det saknas vittnen.

Julhandeln har dragit i gång och enligt Andersson betyder det också högsäsong för bilinbrott. Polisen vill därför uppmana människor att vara extra försiktiga med att lämna saker synligt i bilar på parkeringsplatser och parkeringshus.
– De få bilinbrott vi har i kommunen sker främst på parkeringen vid Mellby Center. Vid den här tiden på året handlas det mycket julklappar och det är många som är ute och reser, säger Christer Andersson.