Klik venligst
NYHETER 2022-11-28 KL. 16:13

Julbelysningen släckt under julskyltningen

Av Johan W Jönsson

Det var många besvikna miner under julskyltningen. Julbelysningen skulle vara tänd men det var den inte. ”Det första jag gjorde på måndagsmorgonen var att kontakta kommunchefen”, säger Attraktiva Laholms ordförande Lars-Göran Persson.

Julbelysningen släckt under julskyltningen
Inga ljusa stjärnor under julskyltningen, som blev en mörk och välbesökt tillställning. Foto: Lars-Göran Persson

Det var bara ett fåtal lampor på julbelysningen som lös vid julskyltningen. Många besökare var besvikna över mörkret. Det var till och med personer som tog ordet ”skandal” i munnen.

”När ska julbelysningen vara tänd om inte på julskyltningen?”, frågade sig en irriterad person.

– Jättetråkigt!, konstaterar Lars-Göran Persson.

– Det var sagt att julbelysningen skulle fungera men det gjorde den inte. Hade inte granen och rådhuset lyst upp hade det varit svart, fortsätter han.

Tanken var också att det skulle varit tänt. Företaget One Nordic hade i uppgift att tända belysningen. Men de misslyckades.

En stackars medarbetare kom under julskyltningskvällen och försökte tända upp. Lars-Göran Persson har fått höra att det var problem i ett elskåp.

Enligt HP uppstod felet när julbelysningen startades upp. Den ska ha testats fredagen innan julskyltningen och då fungerade den. Belysningen ska vara tänd inom kort.

– Men nu är julskyltningen avklarad. Ska man vara positiv så var det ju ändå mycket folk på stán och de handlare jag pratat med är nöjda trots mörkret, avslutar Lars-Göran Persson.

"Anledningen till att mycket av julbelysningen i centrala Laholm inte fungerade under julskyltningen var ett enda icke strömförande elskåp som vår entreprenör inte fått tillbaka propparna i. Detta hindrade tyvärr att elen gick vidare till de andra elskåpen i kedjan. ?
Vår driftenhet tog in en extra firma för att hinna få allt färdigt till julskyltningen. De var på plats för att tända, men fick alltså försöka förgäves. Problemet är nu åtgärdat."


Lamporna träden skulle vara tända även då beslutet om att julbelysningen i övrigt skulle vara släckt. Men det var mörkt bland grenarna. Foto: Lars-Göran PerssonTrots att det var mörkt under julskyltningen så kom det ändå mycket folk för att kika i skyltfönster och mysa i stán. Foto: Lars-Göran Persson