Klik venligst
NYHETER 2024-06-18 KL. 09:32

Insamlingen överträffade alla förväntningar

Av Johan W Jönsson

Laholms Begravningsbyrås insamling till Cancerfonden blev en succé. Det var lapp på luckan till konserten på Missionshuset och totalt blev det 80 000 kronor till cancerforskning.
– Vi är så glada och tacksamma över den respons vi fått, säger Anders Nylander på begravningsbyrån.

Insamlingen överträffade alla förväntningar
Laholms Begravningsbyrås insamling gav 80 000 kronor till cancerforskning. Den gick i mål med konserten "Livet – i medgång och motgång." Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Insamlingen föranleddes av att Laholms begravningsbyrå upplever att de cancerrelaterade dödsfallen ökar. Dessutom har ägaren Tommy Pettersson varit drabbad av sjukdomen.

Personalen bestämde sig för att samla in pengar till Cancerfonden och Tommy lovade att dubbla summan som kom in. Insamlingen gick i mål med en konsert på Missionshuset.

– Konserten blev jättebra och jättetrevlig. Det var fullsatt och vi alla är så tacksamma och nöjda med utfallet. Vi fick in 40 000 kronor och Tommy dubblar det till 80 000, säger Nylander.

– Det är bra! Mycket mer än vi tänkt. Vårt första mål var att dra in 10 000 kronor. Det enda tråkiga var att det var personer som fick vända hem då det inte fanns plats för alla, fortsätter han.

Med tanke på succén är begravningsbyrån taggade på att göra en uppföljare med en ny insamling och konsert. Det kan kanske bli en julkonsert på teatern i Laholm.

– När vi var klara och var i ett lyckorus började vi direkt spåna. Ingenting är klart men vi hade nog behövt en lite större lokal och en julkonsert hade varit trevligt, säger Nylander.

Insamlingen kan då eventuellt istället gå till att motverka psykisk ohälsa. Det är något som också ligger personalen på begravningsbyrån varmt om hjärtat. Men inget är som skrivet bestämt.

– Vi har sagt att vi ska boka teatern ett datum i december. Så håller vi alla portar öppna sedan. Vi kanske kör varannan gång cancer och varannan gång psykisk ohälsa, säger Nylander.

Medverkade under välgörenhetskonserten på Missionshuset gjorde Malin Olsson, på sång, Christoffer Anderson, gitarr och sång och Anders Nylander, piano och sång.

– Vi är alla så tacksamma gentemot alla som bidragit till vår insamling. Folk är verkligen generösa. Insamlingen fortsätter ett tag till men Tommy dubblade det som kom in fram till dagen efter konserten.

Christoffer Anderson, Malin Olsson, Anders Nylander och Tommy Pettersson (ej på bild) är tacksamma gentemot alla som bidragit. Bilden är från en film från konserten. Foto: privat