Klik venligst
NYHETER 2024-06-05 KL. 13:11

Insamling till Ukraina överträffades med råge

Av Johan W Jönsson

”Laholm stödjer Ukraina” inbringade nästan 200 000 kronor till det krigshärjade landet. Målsättningen på 100 000 kronor dubblades alltså. Pengarna har samlats in via Röda korset i Laholm och går oavkortat till Ukraina.

Insamling till Ukraina överträffades med råge
Ing-Britt Karlsson på Röda korset i Laholm är en av de som adminstrerat insamlingen till Ukraina. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

– Röda korset har administrerat det här på ett jättefint sätt. De har skramlat med bössor och tagit emot Swish och kontanter på Kupan, säger insamlingens initiativtagare Nils Danred.

”Laholms stödjer Ukraina” gick i mål med en manifestation på Stortorget. Bara under den dagen samlades det in 23 000 kronor. Ing-Britt Karlsson från Röda korset gick upp på scenen.

– Det har varit en otrolig uppslutning! Laholmare är så generösa och har så stora hjärtan. Vi har fått in pengar från företag, föreningar, affärer och många enskilda, säger Ing-Britt.

180 000 kronor hade kommit in den 30 maj. När insamlingen gick i mål dagen efter kunde det konstateras att insamlingen kommit upp i hela 191 703 kronor.

– Mycket av pengarna kommer gå till matpaket och varma filtar. Men även till de mobila team som åker runt och tar hand om äldre och barn som behöver vaccinationer, säger Karlsson.

Nils Danred är mycket nöjd med insamlingen. Tanken var att påminna alla om att det forfarande pågår ett krig i Ukraina om om att behovet av hjälp bara blir större större.

– Summan som vi fått in är fantastisk. Jag hade hoppats på 100 000. Laholm kan verkligen! Jag vill passa på att tacka alla som på något sätt bidragit till insamlingen, säger Danred.

Nils Danred, nöjd inititiativtagare till insamlingen för Ukraina. Foto: Johan W Jönsson/arkiv