NYHETER 2023-12-07 KL. 14:33

Inbrottstjuvar slog till på tre ställen samma natt

Av Rickard Gustafsson

Tjuvar slog till på tre olika adresser samma natt i Laholms inland nära gränsen till Markaryd. Ingen är gripen, men tack vare spårsnö och övervakningskameror har polisen ändå visst hopp.

Inbrottstjuvar slog till på tre ställen samma natt
Polisen har säkrat flera bevis, däribland däck- och skoavtryck, efter inbrotten i Kornhultsskogarna. Dessutom ska filmer från övervakningskameror analyseras. Foto: Adobe Stock

LT berättade under onsdagen att en dansk fritidshusägare anmält att han blivit av med fyra vinterdäck inklusive aluminiumfälgar samt en gräsklippare av märket Husqvarna.

Under torsdagen uppgav Laholmspolisen att två ytterligare adresser i samma område haft ovälkommet besök.

De tre tjuvbesökta fastigheterna ligger i Högaholma och Högaryd några kilometer nordöst om Kornhult.

Även den andra anmälan kom från en dansk fritidshusägare. Övervakningskameror spelade, vid 01-tiden natten till lördag den 2 december, in hur två okända gärningsmän bröt sig in i en låst verkstad. Bytet blev en motorsåg.

– Filmen är av stort intresse för oss, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Samma natt skedde också ett inbrott i ett låst förråd i en ladugård i Högaryd. Där stals en åkgräsklippare, två röjsågar och en motorsåg.

Enligt anmälan har åkgräsklipparen släpats 75 meter till en väntande bil.

– Det hade fallit snö strax innan och målsägaren har kunnat förse oss med väldigt fina bilder av både sko- och däckavtryck. Mycket rådigt gjort, berömmer kommissarie Andersson.

Polisen är i det närmaste övertygade om att det är samma gärningsmän som varit i farten på alla tre brottsplatserna.