NYHETER 2022-04-25 KL. 14:24

Inbrottsfylld helg för Laholmspolisen

Av Rickard Gustafsson

Laholmspolisen fick på måndagen ta emot flera anmälningar om inbrott som skett under helgen. Tjuvar härjade i bostäder, verkstad, maskinhall, bil och klubbstuga.
– Det har varit relativt lugnt ett tag, men nu vaknade det till liv, suckar Christer Andersson på polisen.

Inbrottsfylld helg för Laholmspolisen
Laholmspolisen har att göra efter helgen. Sex stölder från inbrott rapporteras och inga skyldiga har gripits. Foto: Arkivbild

Inte mindre än sex inbrottsstölder rapporterades in till Laholmspolisen under helgen och måndagsförmiddagen. Inbrotten är relativt spridda geografiskt men kan kopplas till Laholm och kommunens östra tätorter.

Två bostadsinbrott har uppdagats varav det första upptäcktes på Bofinksvägen i Våxtorp. Natten till lördag bröt sig tjuvar in strax efter 04-tiden genom ett fönster på villans baksida. Polisens tekniker har genomfört en brottsplatsundersökning och det är oklart vad som stulits.

Det andra bostadsinbrottet skedde på Blåklintsvägen Altonaområdet i Laholm och upptäcktes natten till måndag 25 april.
– Målsägaren hade varit på semester och då hade en okänd gärningsman brutit sig in genom att krossa ett fönster på altandörren. Det är okänt vad som stulits, men där har vi säkrat spår, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

I Stäme skedde två stölder under helgen. Under natten till lördag var det en verkstad som fick påhälsning och där stals sågklingor och en skruvmejselkassett och där kan tjuvarna ha fastnat på en övervakningskamera.

Bara ett par stenkast därifrån, ett dygn senare, upptäckte en bilägare tidigt på söndagsmorgonen att okända gärningspersoner gjort inbrott i en Mercedes av 2019 års modell. Där plockade tjuvarna med sig airbags och strålkastare.

I Svenshult utanför Knäred har tjuvar varit inne i en maskinhall. Inbrottet ägde rum under natten till lördag och där stals dunkar med ungefär 200 liter diesel. Stöldgodset har dock återfunnits.
– Målsägaren åkte runt på sina ägor och letade hittade alla dunkarna. De låg gömda under gräs och sannolikt har tjuvarna lagt de där för att hämta upp dem senare, säger Christer Andersson.

Sist men inte minst har även Sydhallands Skyttegille haft inbrott i sin klubbstuga i Brostorp. Någon har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster.
– Klubben kan inte se att något har stulits. Tjuvarna trodde kanske att det fanns vapen där inne, men det gör det ju inte, säger Christer Andersson.

Om det finns någon koppling mellan några av ovanstående brott är i nuläget oklart, men Laholmspolisen utesluter inte att så är fallet.