NYHETER 2022-05-06 KL. 15:05

Hyresgäst väcktes av fönsterkrossande tjuv

Av Rickard Gustafsson

En kvinna bosatt i Trädgårdsstaden i Laholm vaknade av ljudet att hennes köksfönster krossades. Det var andra gången på fyra månader som inbrottstjuvar gav sig på hennes lägenhet.

Hyresgäst väcktes av fönsterkrossande tjuv
Tjuven använde en sten för att krossa lägenhetsfönstret. Bilden har ingen koppling till artikeln. Foto: Arkivbild

Klockan närmade sig 23-blecket på torsdagskvällen när en inbrottstjuv försökte ta sig in i kvinnans lägenhet. Kvinnan som bor på markplan i Trädgårdsstaden vaknade av att köksfönstret krossades av en sten.
– Hon skrek till och rusade upp och då ser hon en man som springer från platsen, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Kvinnan plockade upp telefonen och larmade 112, men eftersom inbrottstjuven redan sprungit därifrån ansåg polisens ledningscentral att det var meningslöst att skicka en patrull.
– Det var mörkt så signalementet av mannen var väldigt vagt. Hon såg inte honom tydligt och kunde bara berätta att det var en man i mörk luvtröja, säger Christer Andersson.

Laholmspolisen berättar att det var andra gången sedan i januari i år som kvinnan på den aktuella adressen haft påhälsning av inbrottstjuvar. Även då krossades rutan av en okänd gärningsperson som den gången lyckades ta sig in i lägenheten.