Klik venligst
NYHETER 2023-10-24 KL. 06:02

Höstlovspadel fyller fem år

Av Johan W Jönsson

För femte året i följd bjuds barn och ungdomar in till WAP Mellby padelhall för höstlovspadel. Det är gratis och ett sätt att visa upp sporten.
– Förhoppningen är att få ännu fler unga i rörelse och har vi tur så börjar även några föräldrar att spela, säger Jörgen ”Krögge” Johansson som jobbar i hallen.

Höstlovspadel fyller fem år
Jörgen "Krögge" Johansson är en inbiten padelspelare och jobbar i padelhallen WAP Mellby där det nu bjuds in till höstlovspadel för femte gången. Det blir korv med bröd även detta lov. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Under höstlovet är det fritt fram för barn i åldern nio till 16 år att komma till Mellby Padelhall för att testa padel. Måndag till torsdag klockan 12 till 14 blir det spel på alla fem banor.

– Vi försöker dela upp lite i grupper efter ålder och kunnande så att det ska bli så bra som möjligt för alla. Men det är fritt att bara komma hit, säger Krögge.

Deltagarna behöver inte ha eget rack. Det finns på plats att låna. Precis som vanligt bjuder Torghallen på korv med bröd och även Laholms Sparbank sponsrar.

Mellby Padelhall har snart funnits i fem år. Höstlovspadeln som företeelse äger också rum för femte gången i år och den har lockat många genom åren.

– 2021 var av någon anledning inte riktigt bra men överlag har det varit jättebra. Ungarna kommer till hallen och föräldrarna vill ju gärna att de ska röra på sig.

Efter en tid i dvala har padelklubben som huserar i hallen startats upp igen med nytt organisationsnummer och förre hallägaren Daniel Niklasson som ordförande.

– Klubben heter Mellby Padelklubb precis som tidigare. Vi vill ha fler medlemmar och fler som börjar spela padel. Det är en kul sport, säger ”Krögge” som själv spelar mycket.

Hur är intresset i stort för padel?

– Det har gått ner lite men vi har hyfsat bokat i hallen och vi har 40 ungdomar i träning. Så det är bra! Men det kan bli ännu mer drag i hallen, avslutar Krögge.