-
NYHETER 2022-11-02 KL. 12:00

Halland drunknar i Haaland

Av Johan W Jönsson

Att så många stavar fel på den norska superstjärnan Erling Braut Haaland och istället skriver Halland har blivit en riksnyhet. Felstavningen gör att Halland på nätet drunknar i bilder på Haaland.

Halland drunknar i Haaland
Den norska fotbollsstjärnan Haalands namn blir ofta Halland. Det gör att regionen riskerar drunkna i bilder Manchester City-spelaren. Foto: Bildbyrån

Det är turistorganisationen Visit Halland som noterat att felstavingen "ställer till bekymmer". Avdelningschefen Jimmy Sandberg slog larm i ett öppet brev.

"Det har kommit till vår kännedom att det finns en enorm förvirring gällande stavningen av Haalands namn. Något som resulterat i att tusentals journalister och fans i inlägg kallar honom Halland. Men vi är Halland. Han är Haaland.", skriver Sandberg.

En enkel sökning på Google visar att det stämmer att "Halland" visar en massa bilder på fotbollsspelaren i Manchester City. Inget reellt problem nu. Men det kan bli det i framtiden om Haalands succé fortsätter, menar avdelningschefen.

"Vi ser att hashtags och Google-sök är en viktig kanal när man har internationella gäster och man är en okänd region. Vi är väldigt små och vi är inte en av de kända regionerna i Sverige. I utlandet är Halland försvinnande litet. [...] Vi försvinner i bruset.", skriver Sandberg.

Det hela är försås gjort med glimten i ögat från Visit Haalands... förlåt Hallands sida. Men nog är det också ett bra PR-trick för att få vår region att synas. Tack vare det öppna brevet har Halland hamnat i riksmedia. Fotbollskanalen var först att skriva om det.


Här är det CyprusMail som stavat fel. Foto: skärmdump