NYHETER 2022-01-24 KL. 12:54

Greps med stöldgods fem timmar efter villainbrott

Av Rickard Gustafsson

Under tidig lördagskväll skedde ett bostadsinbrott i Mellbystrand. Bara timmar senare lyckades polisen i Skåne gripa en man som hade stöldgodset från villan i sin bil.

Greps med stöldgods fem timmar efter villainbrott
En 20-årig skåning sitter anhållen misstänkt för inbrottet i en villa i Mellbystrand tidigt i lördags kväll. Foto: LT/Arkiv

Strax innan 17-tiden i lördags (22/1) lämnade en familj sin bostad i Mellbystrand för att hälsa på sina grannar. Under de knappa två timmar de var borta passade en inbrottstjuv på att bryta sig in och stjäla deras värdesaker.

När de återvände till bostaden upptäckte de att de blivit av med bland annat smycken och plånböcker. Värdet på det stulna är i skrivande stund okänt.

Enligt Jenny Jerrhage, vikarierande förundersökningsledare på Laholmspolisen, ska en polispatrull i Skåne, samma kväll, ha stoppat en bil i Jonstorp. Vid husrannsakan i bilen hittade stöldgods från villan i Mellbystrand.
– Varför patrullen stoppade bilen vet jag faktiskt inte men det skedde några timmar efter att inbrottet upptäckts.

En man i 20-årsåldern hemmahörande i Jonstorp greps och sitter nu anhållen misstänkt för stöld i bostad. Den misstänkte är tidigare ostraffad.