NYHETER 2022-01-10 KL. 12:31

Greps med kundvagn full av elektronikvaror

Av Rickard Gustafsson

Hela kundvagnen var fylld av elektronikprylar när anställda på Ica Maxi i Mellbystrand stoppade två män som var i full färd med att lämna butiken utan att betala. En av männen greps direkt och den andre greps av polis utanför Mellby Center.

Greps med kundvagn full av elektronikvaror
Två män i 35-40-årsåldern sitter anhållna misstänkta för stöld på Ica Maxi i Mellbystrand. Männen försökte föra ut en hel kundvagn med elektronikprylar när de övermannades av butiksanställda. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

Under söndagskvällen larmades Laholmspolisen till Mellby Center i Mellbystrand efter att två män försökt lämna Ica Maxi-butiken med en hel kundvagn full av elektronikvaror.
Händelsen utspelade sig vid 17.30-tiden efter att en av de två männen kört kundvagnen tillbaka mot entrén där hans kumpan väntade på utsidan. Planen var att föra ut varorna den vägen istället för att passera kassorna.

Enligt Laholmspolisen innehöll kundvagnen högtalare, spelkonsoler och mobilklockor till ett värde av närmare 30 000 kronor.
– Personal upptäckte vad som var på väg att ske och lyckades gripa den ena mannen inne i affären. Den andre mannen flydde, säger Sandra Clarén, förundersökningsledare på Laholmspolisen.

Den gripne mannen omhändertogs av personalen medan polisen inledde jakten på den tjuv som flydde. Det tog inte många minuter innan polisen nosade rätt på mannen i närheten av Ica Maxi och båda fördes till arresten och anhölls senare misstänkta för stöld.
– Vi arbetar med ärendet just nu och vi får se om de kommer att häktas, säger Sandra Clarén och berättar att stölden fastnat på butikens övervakningskameror.

De anhållna männen är i 35-40-årsåldern och är hemmahörande i Skåne.
– Det är inga personer jag personligen känner till, men så mycket kan jag säga att de är kända av polisen sedan tidigare, säger Sandra Clarén.