Klik venligst
NYHETER 2023-05-03 KL. 06:02

Gick till angrepp med raketer och stenar

Av Rickard Gustafsson

Två av varandra oberoende attacker mot människor och epatraktorer inträffade under valborgsmässoafton. I Laholm besköts ett kompisgäng med fyrverkeripjäser och i Skummeslövsstrand blev en pojke och hans flickvän prejad och bombarderade med stenar och spottloskor.

Gick till angrepp med raketer och stenar
Två väldigt udda händelser med epatraktorer inblandade inträffade på valborgsmässoafton i Laholm och Skummeslövsstrand. Foto: Adobe Stock

Efter långhelgen rapporterar Laholmspolisen om två epatraktorrelaterade incidenter som fick polisen att rycka ut. Det finns ingen känd koppling mellan händelserna.

Den första händelsen inträffade i Skummeslövsstrand vid 18.45-tiden på valborgmässoafton.

Där blev en pojke och hans flickvän attackerade av två män på moped. En av männen spottade på epatraktorn och skrek att han skulle spotta på föraren.
– När de körde i väg följde mopeden efter och de ska ha försökt att preja av epatraktorn av vägen. Under färden ska passageraren på mopeden ha fortsatt att spotta på fordonet och sparkade även på bilens front, berättar Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Mopeden som gick fortare än epatraktoren körde om och de två männen lade sig i bakhåll längre fram på vägen.
– När epatraktorn passerade stod männen längs med vägen och kastade stenar mot fordonet, säger Christer Andersson och berättar att det resulterade i både plåtskador och en spräckt vindruta.

Fyra timmar senare, på parkeringen utanför butiken Dollarstore på Johannesdalsvägen, inträffade nästa epa-relaterade attack. En 16-årig flicka stod tillsammans med två vänner parkerad med sin bil när de blev beskjutna med fyrverkeripjäser.
– Som jag förstår det befann de sig utanför bilen när det helt plötsligt börjar skjutas raketer från en annan epa. Hon bad dem att sluta, men det gjorde de inte och då larmade hon polisen, säger Christer Andersson och berättar att bilen fick skador i lacken.

Laholmspolisen berättar att de båda händelserna rubriceras som ofredande och skadegörelse, men att de kan komma att omrubriceras till försök till misshandel.
– Den polis som tagit upp anmälningarna har gjort bedömningen att det är ofredande, men vi får se vad som framkommer under utredningarna, säger Christer Andersson.

Ingen person är delgiven misstanke om brott, men polisen har flera vittnen i de båda ärendena och dessutom ett registreringsnummer i händelsen på Dollarstore-parkeringen.