NYHETER 2022-09-21 KL. 07:52

Genevadsföretag drabbat av verktygsstöld

Av Rickard Gustafsson

Ännu en gång har ett hantverksföretag blivit drabbat av tjuvar på jakt efter verktyg och maskiner. Laholmspolisen uppger att bilinbrottet skedde under natten till tisdag i Veinge.

Genevadsföretag drabbat av verktygsstöld
Polisen har inga ledtrådar att nysta i efter verktygsstölden som inträffade i Veinge under natten till tisdag. Foto: Arkivbild

Polisen går gång efter annan ut med varningar om att inte lämna stöldbegärliga saker i bilar. Lättare sagt än gjort när man driver hantverksföretag och varje dag ambulerar mellan olika arbetsplatser.

Tjuvarna drar dessvärre nytta av att anställda efter avslutad arbetsdag ofta har arbetsbilen med sig hem och parkerar på gatan eller i en carport.

Under natten till tisdag var det ett byggföretag i Genevads otur att få en hantverksbil tömd på maskiner och verktyg. Laholmspolisen uppger att inbrottet skedde i Veinge och att gärningspersonen brutit upp låset på förarsidan.

Bland det stulna finns hel rad olika batteridrivna elverktyg däribland skruvdragare, borrmaskiner, vinkelslip samt olika typer av sågar, med mera.
Värdet på stöldgodset är okänt.