NYHETER 2023-01-05 KL. 14:47

Garagetjuv slog till på nytt på Altona

Av Rickard Gustafsson

Sedan i mitten av november har flera garageinbrott inträffat på Altona i Laholm. Vid flertalet av tillfällena har det stulits dyra sommardäck och fälgar och nu har ett nytt inbrott upptäckts.

Garagetjuv slog till på nytt på Altona
Flera stölder av däck och fälgar har skett på senare tid på Altonaområdet och gatorna Gullkragevägen och Liljevägen i Laholm. Foto: Bildbyrån

LT har senaste månaderna rapporterat om en handfull garagestölder på Altonaområdet. Vid två av tillfällena är det villaägare på Gullkragevägen som utsatts och Laholmspolisen har nu mottagit en tredje anmälan från just den gatan.

Inbrottsstölden ska ha skett någon gång mellan 29/12 och 3/1 och ännu en gång är det däck och fälgar som stulits.
– Det finns inga synliga brytmärken och garaget ska ha varit låst, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen och berättar att värdet på stöldbytet uppgår till 30 000 kronor.

Att det inträffar flera liknande stölder i samma område får laholmspolisen att spekulera i att gärningspersonen eller gärningspersonerna kan ha god lokalkännedom.
– Ibland är det så att gärningspersonen bor i närheten eller åtminstone hittar bra i området. Kanske är det också så att personen vet var det finns bättre däck att stjäla. Vid flera tillfällen har det varit ganska dyra däck och fälgar, säger Christer Andersson.

Polisen har i dagsläget inte klarat upp någon av inbrottsstölderna och saknar utredningsuppslag.