Klik venligst
NYHETER 2022-08-12 KL. 17:34

Gängmopedist försökte köra på kvinna

Av Rickard Gustafsson

Kvinnan i 35-årsåldern promenerade på en gata i Mellbystrand när hon plötsligt mötte ett gäng ungdomar på moped. Föraren som låg främst i klungan ska, enligt Laholmspolisen, ha försökt köra på kvinnan som tvingades att hoppa ut i vägrenen. Hon undkom att bli träffad med blott några centimeter till godo. Laholmspolisen ser allvarligt på händelsen och söker vittnen.

Gängmopedist försökte köra på kvinna
Laholmspolisen söker vittnen till händelsen som inträffade på Sjöfågelvägen i Mellbystrand den 9 augusti. Mopederna på bilden har ingen koppling till incidenten som rubriceras som försök till misshandel. Foto: Arkivbild/Ichsan Wichaksono/Unsplash

Laholmspolisen rapporterar på fredagen om ett försök till misshandel efter att en kvinna med en hårsmån undvek att bli träffad av en mopedist som enligt anmälan ska ha siktat med mopeden mot kvinnan.

Händelsen inträffade vid 16.30-tiden i tisdags, 9 augusti, och skedde på Sjöfågelvägen.
– Kvinnan är ute och går när det kommer ett gäng med mopeder på vägen. Föraren som kör längst fram ska först ha kört i sick-sack och sedan styrt rakt mot kvinnan, säger Sandra Clarén, förundersökningsledare på Laholmspolisen.

Kvinnan i 35-årsåldern, hemmahörande i Halmstads kommun, fick hoppa ut i vägrenen och det var bara en fråga om någon ynka centimeter från att hon blev träffad av mopeden.
– Kvinnan berättar att föraren vände sig om och hånskrattade åt henne, säger Sandra Clarén.

Enligt Laholmspolisen gick händelsen så snabbt att kvinnan knappt hann att reagera och mopedgänget försvann därefter utom synhåll.

På grund av det snabba händelseförloppet har inte kvinnan lyckats förmedla något signalement, men polisen är intresserad av att komma i kontakt med vittnen eller andra som kan ha information om ”gänget” eller händelsen.
– Vi rubricerar det här som försök till misshandel då vi tolkar det som avsiktligt. Frågan är dock om det finns ett uppsåt då ungdomar inte alltid besitter konsekvenstänk, menar Sandra Clarén.

Just Sjöfågelvägen har under sommaren varit förenad med flera händelser som antingen lett till direkta polisanmälningar eller samtal till polisen.
Vägen som går från Kustvägen fram till idrottshallen och skolan i Mellbystrand har varit och är sedan lång tid tillbaka ett tillhåll för ungdomar, främst på kvällar och helger.
– Det har varit mycket skadegörelse på och runt Mellbystrandsskolan och vi har fått flera samtal från ortsbefolkningen om störande beteende, säger Sandra Clarén som berättar att polisen framöver kommer att befinna sig mer frekvent i området.

Bara tidigare i veckan har LT rapporterat om två skadegörelser i området. Först var det skolans hängrännor och fotbollsmål som saboterades och några dagar senare krossade okända ungdomar en bilruta på en parkerad bil i området.