Klik venligst
NYHETER 2024-02-08 KL. 12:14

Gammalt polisförhör avslöjade kvinnas lögn

Av Rickard Gustafsson

Laholmskvinnan åtalades för grov olovlig körning och uppgav i förhöret att hon inte kände till att hennes körkort var återkallat. Inte trovärdigt, menar domstolen och hänvisar till ett äldre polisförhör. Där står det svart på vitt att kvinnan godkänt att hon fått information om att körkortet var återkallat.

Gammalt polisförhör avslöjade kvinnas lögn
Halmstads tingsrätt dömer en kvinna från Laholm för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

En kvinna i 60-årsåldern stoppades i början av juni i fjol av polis på Ridhusgatan i Halmstad.

Patrullen kunde omgående konstatera att kvinnan tidigare dömts för olovlig körning och fått körkortet återkallat. Kvinnan nekade till brott och hävdade att hon inte visste att körkortet var indraget.

Hon åtalades nyligen vid Halmstad tingsrätt för grov olovlig körning, samt ringa narkotikabrott, och vidhöll sin version.

Åklagaren hade dock skickat med en bilaga i form av ett äldre polisförhörmed kvinnan, från i februari 2023. Där står att kvinnan under förhör underrättats att körkortet återkallats – ett förhör som sedan lästs upp och godkänts av henne.

Kvinnan förnekade även att hon skulle gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott. Analysen av hennes blodprov visade att hon använt amfetamin.

Hon förklarade förekomsten av substansen i blodet med att hon fått det i sig genom receptbelagda mediciner. Saken var bara den att ingen läkare skrivit ut recept till henne.

Domstolen ansåg kvinnan skyldig på båda åtalspunkterna och utdömde 60 dagsböter samt 1 000 kronor i avgift till Brottsofferfonden.