Klik venligst
NYHETER 2024-03-13 KL. 15:43

Fyra ton Hummer fångades i poliskontroll

Av Rickard Gustafsson

Att ratta ett fordon som väger nästan fyra ton kräver både sin man och kvinna, men framför allt rätt körkortsbehörighet.

Fyra ton Hummer fångades i poliskontroll
Polisen tipsar att det kan vara bra att känna till att 3,5 tons totalvikt är maximum för att köra ett fordon med B-körkort. Foto: Foto Adobe Stock

Laholmspolisen lägger just den här veckan ned lite extra resurser på trafikövervakning runt om i kommunen.

Under tisdagen var det trafikanter på väg 115 i Hasslöv som synades lite extra i sömmarna.

En av förarna som inte höll sig inom lagens ramar var en kvinna i 40-årsåldern från norra Skåne som kom åkandes i sin Hummer.

När polisen stannade henne i kontrollen konstaterade de att kvinnan bara hade B-körkort och hon rapporterades för olovlig körning.

– Totalvikten för B-behörighet är 3,5 ton och det här fordonet vägde 3,9 ton. Man får nog misstänka att hon inte var medveten om att det krävdes mer än B-körkort, säger Christer Andersson på polisen i Laholm.

Ytterligare en bilförare i Hasslövskontrollen blev misstänkt för rattfylleri när han blåste positivt. Mannen medtogs för provtagning på polisstationen, men väl där visade apparaturen strax under gränsen för åtal.

Tidigare under tisdagen genomfördes kontroller av trafikanter på riksväg 15 vid Tjärby. Där stoppades en man i 50-årsåldern från Laholm som inte hade körkort över huvud taget.