Klik venligst
NYHETER 2022-08-26 KL. 12:02

Fyllefärd slutade i stolpe – hade 2,59 promille

Av Rickard Gustafsson

När Laholmspolisen grep en bilförare som krockat med en stolpe i Mellbystrand var han så berusad att han vare sig kunde gå eller stå upp för egen maskin. Mannen i 55-årsåldern åtalas nu för grovt rattfylleri då han hade 2,59 promille alkohol i blodet.

Fyllefärd slutade i stolpe – hade 2,59 promille
En man i 55-årsåldern ertappades gravt berusad efter att ha kört in i en stolpe i Mellbystrand. Händelsen inträffade i februari och nu åtalas han för grovt rattfylleri vid Halmstad tingsrätt. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

Det var i februari i år som polisen larmades till Mellbystrand kring ett misstänkt rattfylleri där en bilförare krockat med en stolpe. Personer som ingick i en bevakningsgrupp hade strax före olyckan noterat att de fick möte med en personbil som vinglade rejält på vägen.

Efter att de svängt runt kvarteret såg de återigen bilen som stod still efter att ha kört in i en gatuskylt. I bilen som var låst satt en man i 55-årsåldern till synes avdomnad och reagerade inte. När ambulans och polis anlände tog det en bra stund att förmå den gravt berusade mannen att låsa upp bilen.

Mannen kunde inte själv gå eller prata och polismännen fick föra mannen till patrullbilen för vidare transport och provtagning på sjukhuset i Halmstad.

Analysen från Rättsmedicinalverket visar att mannen låg långt över gränsen för grovt rattfylleri (1,0) och hade 2,59 promille alkohol i blodet.

I förhör har den misstänkte mannen uttryckt djup ånger för det som hänt men har inte kunnat redogöra för bilfärden. Det sista han påstår sig komma ihåg är att han tagit in på vandrarhemmet i Laholm och att han där druckit drygt en halvliter vodka.