Klik venligst
NYHETER 2024-06-21 KL. 11:17

Förbudsskyltar stjäls på löpande band

Av Rickard Gustafsson

Vid varje nedfart till stranden finns skyltar med ”fordonstrafik förbjuden”. Eller fanns. Ett större antal har stulits.
– Det försvinner skyltar varje natt, ett stort bekymmer, säger Thor Gunnar Bjelland (M), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Förbudsskyltar stjäls på löpande band
Någon eller några har vid ett flertal tillfällen lagt beslag på förbudskyltarna som markerar att det är förbjudet att köra på stranden. Foto: Rickard Gustafsson

I drygt tre veckors tid har det varit förbjudet med fordonstrafik på stranden i Mellbystrand och Skummeslövsstrand. På sociala medier går fortfarande diskussionerna heta, där beslutet både hyllas och idiotförklaras.

Samtidigt finns det personer som inte bara väljer att manifestera sina protester med ord.

För en dryg vecka sedan skred en okänd gärningsperson till handling och sågade ned bommen som satts upp där Kolonivägen möter stranden. Sabotaget är polisanmält och rubriceras som skadegörelse.

– Bommarna har inte varit omtyckta, det ser vi tydligt. Det är ett konstigt förfarande och det lär ju inte ha varit ungdomar i det här fallet, säger Ove Bengtsson (S) som tycker att det gått för långt.

Det har dock skett fler sabotage. Där möjligheten finns att köra ned till havet har markägarna också satt upp trafikmärkesskyltar med ”fordonstrafik förbjuden”.

– Det försvinner skyltar varje natt och det har enligt förvaltningschefen skett för betydande summor. Någon har en jäkla stapel med skyltar där hemma, men jag vågar inte säga hur många det handlar om. Det är ett stort bekymmer, säger Thor Gunnar Bjelland (M).

LÄS MER: Bommen till stranden har sågats av

En ny bom har kommit upp vid Kolonivägen sedan sabotaget för en dryg vecka sedan. Foto: Rickard Gustafsson