NYHETER 2022-06-14 KL. 16:10

Fönsterkross för tiotusentals kronor i Knäred

Av Rickard Gustafsson

Flertalet skolor och offentliga byggnader i kommunen har ånyo utsatts för skadegörelse. Kommunfastigheter har anmält vandaliseringar och klotter i Knäred, Mellbystrand, Veinge och Laholm som inträffat de senaste dagarna.

Fönsterkross för tiotusentals kronor i Knäred
Rutor har pangats på både Knäreds skola och på Blankeredsgården i Knäred. Skadegörelse och klotter har även skett på offentliga byggnader i andra orter i Laholms kommun. Foto: Arkivbild

Det går knappt inte en enda dag utan att Laholmspolisen får motta anmälningar om skadegörelser från Laholms kommuns fastighetsbolag Kommunfastigheter. Efter helgen inkom ett koppel av anmälningar från olika platser runt om i kommunen.

I Knäred har såväl skolan som Blankeredsgården utsatts för stenkastning. Rutor har krossats till ett värde av cirka 22 000 kronor.

Skolavslutningshelgen har även satt sina spår på Mellbystrandsskolan och Veingeskolan. På måndagen upptäcktes någon sprayat vit och orange färg på byggnaderna vid kusten och svart och vit färg på skolbyggnaderna i Veinge.
– Det är nazisymboler, könsorgan och rasistiska ord som målats på byggnaderna i Mellbystrand, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen och berättar att sprayburkar tagits i beslag i Mellbystrand för spårsäkring.

I Laholm har Familjecentralens fastighet på Södra Stenbrogatan haft påhälsning av vandaler. Utemöbler och parasoll har slagits sönder och det var utöver det allmänt skräpigt på platsen.