NYHETER 2023-06-08 KL. 16:17

Flitiga och sociala elever prisades på Osbeck

Av Johan W Jönsson

Lärarna nominerar och banken belönar eleverna som gjort det lilla extra på Osbeckgymnasiet. För att bli stipendiat ska man både vara en god klasskamrat och en ambitiös elev. På skolavslutningen fick fyra elever ta emot checkar och publikens applåder.
– Det kändes kul att få gå upp inför alla, säger Josefin Gustafsson som går första året på samhällsprogrammet.

Flitiga och sociala elever prisades på Osbeck
Erika Larsson, Josefin Gustafsson, Emmy Persson och Texas Kinnunen är årets stipendiater på Osbecksgymnasiet. Foto: Johan W Jönsson

I vanliga fall brukar eleverna få komma till Laholms Sparbank för att ta emot sina checkar. I år kom istället banken till skolan för att vara med på skolavslutningen.

Katrine Bergström, som är marknadsansvarig på banken och Lotta Erholdsson, som är rektor på Osbeck, delade ut checkarna på 3 000 kronor till stipendiaterna.

– När jag fick en inbjudan var det givet att tacka ja. Att dela ut på skolan är mycket bättre. I den här åldern läser kanske inte alla LT, eller följer banken på Facebook, skrattar Katrine.

Josefin Gustafsson hade ingen aning om att hon skulle uppmärksammas. Men hon är det perfekta exemplet på en Osbeckstipendiat. I motiveringen står det:

”Josefine är en positiv och samlande kraft i klassen som med ett gott humör och trevligt sätt skapar trivsel och delaktighet. Hon är även en ambitiös och flitig elev som alltid gör sitt bästa och hjälper sina medstudenter.”

– Jag trodde att de hade förvarnat dem som det skulle bli. Så när de sa mitt namn blev jag väldigt förvånad. Jag hade ingen aning alls, skrattar hon.

Josefine är kompis med Erika Larsson som går andra året på samhällsprogrammet. Hon blev lika förvånad hon när hennes namn ropades upp av Katrine Bergström.

– Jag blev chockad men det var bara roligt att gå upp inför alla och ta emot checken. Det kändes hedrande, bubblar Erika.

Varför tror ni att just ni blev utsedda?

– Vi är båda två ganska flitiga i skolan och gör vårt bästa. Sedan försöker vi att ta hand om de andra. Vi är ganska sociala båda två. Vi tar plats och drar med de andra, säger de.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Ett tråkigt svar, men de kommer gå till körkortet, tyvärr. Eller tyvärr och tyvärr. Önskar bara att jag haft ett roligare svar, skrattar Erika Larsson.

I årskurs ett prisades även Texas Kinnunen på introduktionsprogrammet och i årskurs två Emmy Persson på barn- och fritidsprogrammet. Båda två har haft en stark utveckling under läsåret.

Stipendiaterna bland studenterna i årskurs tre uppmärksammades i kyrkan på studentdagen. Då fick ytterligare två elever sina checkar i Alice Warpman och Ida Larsson. De är båda föredömliga såväl som elever som kamrater.

Laholms Sparbanks Katrine Bergström delar ut check till stipendiaten Emmy Persson. Foto: Johan W Jönsson

Erika Larsson får en check av Katrine Bergström. Foto: Johan W Jönsson

Fakta:

Stipendiater Osbecksgymnasiet 2023

Årskurs 1:

Josefin Gustafsson, Sa22: Josefin är en positiv och samlande kraft i klassen som med ett gott humör och trevligt sätt skapar trivsel och delaktighet. Hon är även en ambitiös och flitig elev som alltid gör sitt bästa och hjälper sina medstudenter. 

Texas Kinnunen Eriksson, IM22A: Texas har under läsåret visat på målmedvetenhet, struktur, disciplin och utmärkt genomförande i sina studier. Texas har stor social kompetens. Detta i kombination med hans förmåga att läsa och lyssna in personer i sin omgivning har gjort honom till en mycket god kraft i klassen.

Årskurs 2:

Erika Larsson, Sa21: En positiv och samlande kraft som tar ansvar för det gemensamma, dels i klassen, dels för hela skolan genom engagemang i elevrådet och Likabehandlingsgruppen. Hon är dessutom driven och strukturerad elev och gör alltid sitt bästa.

Emmy Persson, Bf21: bidrar till gott kamratskap, är ödmjuk och respektfull mot sina klasskamrater. Hon har utvecklats enormt både som elev och GLA-student och utnyttjat varje tillfälle till växande. Har visat att hon kan omsätta de teoretiska kunskaperna i praktisk förskoleverksamhet.

Årskurs 3:

Alice Warpman, Ek20: Med stort flit och ordningsamhet har du uppnått goda studieresultat. Genom ditt trevliga sätt och god kamratskap är du ett ypperligt föredöme för Osbecksgymnasiet.

Ida Larsson, NA20: Ida Larsson i NATE20 är en elev som visat att grit är ett recept för akademisk framgång: hårt arbete, disciplin, struktur och ihärdighet. Hon är dessutom positiv och uppmuntrande och en god förebild för sina klasskamrater.

Stipendiaten Texas Kinnunen tar emot en check från Katrine Bergström. Foto: Johan W Jönsson

Ida Larsson och Alice Warpman uppmärksammades i årskurs tre.

Foto: Katrine Bergström