NYHETER 2023-01-03 KL. 11:22

Fängelse för rattfylla i Skottorp

Av Rickard Gustafsson

Den 48-årige bilföraren var rejält onykter när han stoppades av polis i Skottorp. Nu döms han av Halmstads tingsrätt till en månads fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Fängelse för rattfylla i Skottorp
Den 48-årige man som ertappades att köra rattfull i Skottorp i februari i fjol straffas med en månads fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning. Foto: Rickard Gustafsson

48-åringens fyllefärd fick ett abrupt slut när han stoppades av polis på Strandvägen i Skottorp i februari i fjol. Patrullen misstänkte omgående att allt inte stod rätt till när det visade sig att han saknade körkort och dessutom visade tydliga tecken på att vara alkoholpåverkad.

Det sistnämnda bekräftades på plats när 48-åringen blåste positivt i sållningsinstrumentet.

Alkoholkoncentrationen i mannens utandningsluft landade på 0,74 milligram per liter vilket motsvarar knappt 1,5 promille i blodet – klart över nivån för grovt rattfylleri.

Mannen erkände i förhör att han kört bilen berusad och polisen beslagtog dessutom ytterligare öl och vin som fanns i bilen.

Halmstads tingsrätt konstaterar att mannen har ett välfyllt belastningsregister där han bland annat avtjänat ett 10-månaders fängelsestraff för grov fridskränkning. Eftersom han vägrat att inställa sig till frivården, trots flera kallelser, anser tingsrätten att det inte finns något annat alternativ än fängelse.

Påföljden blev en månads fängelse och han ska dessutom betala 800 kronor till Brottsofferfonden.