Klik venligst
NYHETER 2023-05-29 KL. 09:11

Dyrt att köra fort utan körkort

Av Rickard Gustafsson

En sydhalländsk man straffas med dryga dagsböter för att ha kört utan körkort och för fort utanför Halmstad. Över 16 000 kronor får mannen i 60-årsåldern punga ut med.

Dyrt att köra fort utan körkort
Dryga dagsböter blev det för den sydhallänning i 60-årsåldern som togs av polis på Nissastigen i början av april. Foto: Rickard Gustafsson/Arkivbild

Det var i början på april som polis stoppade och kontrollerade en bilförare som kört lite för fort på Nissastigen (riksväg 26) norr om Halmstad.

Polisens mätning visade 95 km/t på en 80-sträcka, men det skulle inte stanna vid fortkörningsböter. För det visade sig att mannen, som är i 60-årsåldern och bosatt i ett mindre samhälle i Laholms kommun, saknade körkort.

Patrullen kunde på plats konstatera körkortet var indraget och att han tidigare dömts i domstol för olovlig körning. På grund av upprepade lagbrott valde åklagaren den här gången att åtala mannen för grov olovlig körning.

Sydhallänningen har i förhör erkänt både den olovliga körningen och hastighetsöverträdelsen och därför valde åklagaren att inte begära rättegång.

Målet kunde därför avslutas av Halmstads tingsrätt utan huvudförhandling och straffar sydhallänningen med dagsböter på 16 100 kronor samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.