NYHETER 2023-09-12 KL. 12:24

Dyra skador vid inbrott i klubbstuga

Av Johan W Jönsson

Ovälkomna gäster har brutit sig in i Kornhults IK:s klubbhus och stökat till. Det som stulits är lite godis men skadorna blir desto dyrare att åtgärda.
– Men bedömning är att det kommer kosta oss mellan 50 och 100 000 kronor, minst, säger Fredrik Håkansson i den drabbade föreningen.

Dyra skador vid inbrott i klubbstuga
Kornhults IP har haft påhälsning av inbrottstjuvar. Stöldgodset blev magert men skadorna desto fler. Foto: Arkivbild

Inbrottet skedde vid tretiden natten mot tisdag. Larmet går till Securitas som kontaktade Fredrik Håkansson. Han bor i närheten och åkte till idrottsplatsen.

– Det har brutits upp en massa dörrar och ställts till med oreda. Det som fattas är lite godis. Vi har inget av värde i klubbhuset, säger Håkansson.

Inbrottstjuvarna har brutit upp dörrar till toaletter, materialrummet och klubbstugan. De hade även brutit upp dörren till köket och kollat frysarna och lådor samt skåp.

Håkansson såg en mindre vit bil lämna platsen när han körde mot idrottsplatsen men fick inget registreringsnummer på fordonet.

– Det finns ju många vita bilar… Vi har säkert skador för närmare 100 000. Ett par, tre säkerhetsdörrar, några dörrar till plus innerdörrar är sönder, säger Håkansson.

– En tråkig historia!, avslutar han.