NYHETER 2023-02-21 KL. 13:08

Dyr kamerautrustning stals utanför köpcenter

Av Rickard Gustafsson

En kvinnlig yrkesfotograf blev av med dyr kamerautrustning efter att ha parkerat utanför Mellby Center. Laholmspolisen uppger att det för en gångs skulle kanske finns ett vittne som sett bilinbrottet.

Dyr kamerautrustning stals utanför köpcenter
Ännu en gång är det värt att uppmana att aldrig lämna värdesaker synligt i bilen. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

Den stora parkeringsplatsen utanför Mellby Center har varit flitigt förekommande när det gäller brottsanmälningar på senare år. I måndags blev det ytterligare ett streck i statistiken över bilinbrott.

En kvinnlig yrkesfotograf parkerade utanför köpcentret på förmiddagen den 20 februari och gick in för en stunds handling och fika.
– När hon satt och fikade kommer det en kvinna och frågar om det är hon som äger bilen som haft inbrott. När de kommer ut så ser hon att bakrutan krossad och att hon blivit bestulen på kamerautrustning och dator, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Tjuvbytet ska ha blivit två kameror, två objektiv och en dator. Värdet är i skrivande stund okänt men polisen uppger att det är professionell kamerautrustning och att det handlar om flera tiotusentals kronor.
– Kvinnan som kontaktade målsägaren ska gjort iakttagelser i samband med brottet. Bland annat bilen som gärningsmannen använde sig av och vi ska höra henne och hoppas att det kan ge oss något, säger Christer Andersson.