Klik venligst
NYHETER 2023-05-08 KL. 13:33

Dyr gps-utrustning stals ur traktor

Av Rickard Gustafsson

Två lantbruksföretag i kommunen har polisanmält att de blivit av med utrustning. Polisen har inga spår efter tjuvarna i något av fallen.

Dyr gps-utrustning stals ur traktor
Två lantbruksföretag i Laholms kommun har gjort stöldanmälningar till polisen. I ett av fallen handlade det om gps-utrustning i en traktor till ett värde av 20 000 kronor. Foto: Adobe Stock

Båda stölderna uppdagades under lördagsdygnet och det är företag i Ränneslöv och Hasslöv som drabbats.

Den ena stölden skedde i en olåst maskinhall väster om Ränneslöv någon gång mellan lördag kväll och lördag lunch. Tjuvarna verkar ha vetat vad de var ute efter för det enda som anmälts försvunnet ur maskinhallen är gps-utrustning.

Utrustningen stals ur en traktor och är värderad till 20 000 kronor.

Den andra stölden som upptäcktes i lördags har en ovanligt lång möjlig brottstid. Företaget från Hasslöv har vinterförvarat bevattningsutrustning i ett skjul halvannan kilometer från gården och den har stått där sedan i slutet av oktober.
– Tjuvarna har skruvat av och stulit munstyckena till den här anläggningen. Det betingar säkert ett ganska högt värde då den är lite häftigare än min egen gräsmattespridare, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.