-
NYHETER 2022-11-09 KL. 13:34

Drog ifrån polisen i hög fart – kvaddade bilen

Av Rickard Gustafsson

Föraren av en Audi RS 3 försökte fly från polisen i centrala Vallberga. Hastigheten var så hög att patrullen inte vågade följa efter. En stund senare larmade ett vittne om att samma bil kraschat i Hasslöv. En laholmare i 25-årsåldern omhändertogs av polis nära olycksplatsen, misstänkt drogpåverkad.

Drog ifrån polisen i hög fart – kvaddade bilen
Polisen tvingades avbryta jakten på den snabba Audi RS 3:an eftersom hastigheten blev på tok för hög och riskerade allmänhetens säkerhet. Foto: Arkivbild/Tiger Ellis/Unsplash

Dramatik uppstod under tisdagseftermiddagen när en patrull från Laholmspolisen befann sig på rutinuppdrag i centrala Vallberga.

Polisens blotta uppenbarelse verkade skrämma upp en manlig bilist så till den milda grad att han med en rivstart drog i väg söderut mot Skottorp i våldsamt hög fart. Det om något fick polispatrullen att bli misstänksamma.
– Patrullen följde efter men klarade helt enkelt inte av att hänga med och vi har ganska gott om hästkrafter i våra bilar. Det kanske hade gått att komma i kapp men patrullen gjorde bedömningen att det inte var säkert för allmänheten att köra i den hastigheten, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Den snabba bilen – en Audi RS 3, sprängfylld av hästkrafter – försvann ur polisens synhåll. En kort stund senare fick polisen ett larm om en trafikolycka på Brantekällavägen i Hasslöv där ett vittne berättade om att en bil kört i diket.

Patrullen åkte till adressen och fann Audi RS 3:an kvaddad och den misstänkte föraren anträffades gående, till synes oskadd, nära olycksplatsen.
– Mannen som vi tror är föraren var inte helt nykter och han saknar dessutom körkort, säger Christer Andersson och berättar att föraren medtogs för att ta blodprov.

Den misstänkta föraren är en man i 25-årsårsåldern, bosatt i Laholms kommun, och inte tidigare känd av Laholmspolisen. Andersson berättar vidare att bilen togs i beslag och att dna-prov tagits på laholmaren.
– Det gör vi för att kunna säkerställa att det är den här personen som har kört bilen.

Brottsmisstankarna mot mannen är flera: grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.